گزدون
گزدون
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان عزیز

 *توجه*

*تبادل لینک هوشمند *

افتخار ما همراهی شماست
برای تبادل لینک، ابتدا سایت ما را با عنوان: گزدون و آدرس:   gazdoon.ir   لینک نمایید؛ سپس مشخصات لینک سایت خود را در کادر زیر بنویسید . در صورت وجود لینک ما در سایت شما، لینک شما به طور خودکار در سایت ما قرار می گیرد.





روستای بن زرد روستایی کهن، با فرهنگ چندلایه و سرشار از مهر و محبت، دیاری سرساییده به آسمان و پای محکم کرده بر لابه لای کوه های دنا، دیاری هنر دوست و هنر پرور، روستایی که فرزندانش برای حفظ اصالت و شکوهش از جان مایه می گذارند. اینجا بن زرد است، دیار شعر و شور و شعور، دیار عاشقان  و نخبه گان ،دیارگذشت وسخاوت دیار مهربانی وپاکی. این روستا زرخیز است، نه از آن جهت که در دل خود عتیغه ها و کتیبه ها و طلاهای بسیار دارد و به روستای طلاخیز مشهور است بلکه از این رو که مردمانی دارد زلالتر از آبهای جاری چشمه ساران دنا  و با طراوت تر از گل های دامنه ی دماوند و پایدارتر از سبلان وسهند.

بن زرد سرزمینی کوچک اما زادگاه بزرگان ،در شمال غرب پایتخت طبیعت ایران (استان کهگیلویه وبویر احمد) موج می زند و یکه تازی می کند. روستایی با دلهائی بزرگ که به زیبائی واژه های ایمان، سخت کوشی، مهربانی و با هم بودن را معنا کرده اند. 50 کیلومتر از یاسوج به اصفهان که دور شوی، دیگر از هیاهوی شهر خبری نیست، می توانی در پی صداقت و مهربانی نام روستائی را ببری که همه چیز در آنجا زلال و صاف است. آسمان پر ستاره اش، طبیعت دست نخورده اش، بوی کاهگل خانه های قدیمی و مهمتر از همه قلبهای مهربان مردمانش همه و همه کافی است تا دست تو را بگیرند و بی اختیار به سمت این آبادی روانه ات کنند که اهالی آن را بن زرد می گویند. 
وقتی این کلمه به ذهن می آید همیشه استوار ایستادن و قامت خم ننمودن در برابر سختی ها و مشکلات و طوفان های تاریخ متصور است. به راستی نیز بن زرد چنین مردمانی دارد که همیشه همچون سروی تنومند وکوهی استوار ایستاده اند. ؟ بعضی قدیمی ها و ریش سفیدان آبادی می فرمایند :چون در دامنه کوه سمسال که ریشه ان زرد رنگ است قرار داردوریشه به معنی بن می باشدکه به همین علت بن زرد نامگذاری شده است. 
روستاهای بن زرد در تقسیمات کشوری واستانی به دو قسمت بن زردسفلی وبن زردعلیا تقسیم شده اند اما ما مردمانش به یکی بودن آن معتقدیم .پیشینه روستا و تاریخچه آن نیازمند تحقیق بیشتر و کار علمی دقیق تر است. اما در این خطه از میهن عزیز اسلامی ما ایران، می توانی همه دوست داشتنی ها را ببینی. نوروز که طبیعت زیبا می شود و منظره شقایق های وحشی در دشت، چشم انسان را مینوازد. از سرسبزی، تنوع و طراوت درختان انار، بادام، انگور، انجیر، توت، زردآلو و درختان دیگر لذت زیادی نصیب انسان می شودو وقتی وارد این روستا می شوی طبیعت جنگلهای بلوط آن دل هر رهگذری را به خود جذب می کند.  آب کشاورزی  روستا از کوه دنا سرچشمه می گیرد که آب گوارای خود را راهی پیچ و خم جوی های فراوان به بن زرد می رساند تا حدودی نیاز کشاورزی این روستا را براورده می سازد. مجموعه ای سرسبزی و نشاط آور مردمان بن زرد و یک لحظه تنفس در کوه و دشت و استشمام هوای پاک و بدون آلودگی، خستگی شهر و دود و دغدغه های آن را از تن انسان بیرون می کند و همه فصل ها در روستای بن زرد زیبائی خاص خودش را دارد. تابستان و هوای نسبتا معتدل و به دور از گرمای شدید، فصل حضور مهمانان زیادی از شهرستان های اطراف برای گذراندن اوقات فراغت در روستا است. پائیز و کشت گندم و جو و کار و تلاش بی وقفه کشاورزان در زمین های زراعتی دیدنی است و حتی زمستان که درختان در خواب هستند دیدن این منظره خالی از لطف نیست. اگر قصد سفر وتفریح به این روستا را دارین ماههای فروردین و اردیبهشت را انتخاب کنید.

از نظر اماکن تاریخی نیز ارزش آمدن به روستا و دیدن از نزدیک را دارد و می توان به عنوان نمونه از قلعه دو فیری نام برد که دارای دو اتاقک در کنار هم ودر میانه های کوه سمسال قرار داردواز ان به عنوان قلعه دیدبانی استفاده می کردنند .این قلعه احتمالامربوط به دوره ساسانی است و به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است که نمای بیرونی ان دارای پله هایی بوده که ورودی آن را به داخل روستا وصل می کرده است ولی متاسفانه به علت فرسایش خاک وبارش باران هیچ ردی ازپله های آن بر جای نمانده است.نمای داخلی ان دارای راهروهایی بوده که باز هم متاسفانه بر اثر ریزش کوه این راهروها بسته شده اند. کاربران گرامی از اینکه قدمت این اثار ملی را دقیقا عرض نکردم پوزش می طلبم ان شاءالله به زودی به اطلاع شما خواهم رسانید. از دیگر اماکن تاریخی روستا می توان به آسیاب خرابه اشاره کرد. این آسیاب در منطقه ای به نام خنک قرار داشته که هنوز هم سنگهای بزرگ و جالب آن با وزن بیش از یک تن در آنجا قرار دارد که در گذشته از آن برای آرد کردن گندم اهالی روستا و همچنین روستاهای همجوار استفاده می شد. هرچند این آسیاب از بین رفته است اما سنگهای آن ازگذشته ی باشکوه مردمانی با ما سخن می گوید که در زیر آوارهای بی رحم تاریخ آرامیده اند .


از همه اینها که رد شویم می ماند مردمان زحمت کش روستا اعم از مرد و زن، پیر و جوان، کشاورز و دامدار و سایر اهالی از قدیمی ها گرفته تا کنون که باید به همه آنها احسنت، دست مریزاد و خسته نباشید گفت. در همه جا ثابت کرده اند که مردمانی با ایمان، مخلص، یکدل و متحد و یکصدا، سخت کوش و مفید برای خود و کشورشان هستند. این روستا با همت مردمان پرتلاش، کار سازندگی و آبادانی روستا در قالب جهاد سازندگی، شورای اسلامی روستا، نهادهای مردمی و صد البته با کمک بی دریغ اهالی خون گرم روستا با جدیت و سرعت انجام گرفت وشاهد آن بودیم که روستای بن زرد جزء اولین روستاها در سطح استان بود که به سرعت دارای برق سراسری، جاده آسفالت، آب آشامیدنی لوله کشی، دفتر پست و مخابرات و سایر امکانات رفاهی گردید. خلاصه مردم روستای بن زرد در همه صحنه ها اعم از انتخابات مختلف، راهپیمائی ها و غیره با تمام توان حاضر شده و خلق حماسه کرده اند. 
جوانان روستا با تحصیل در مقاطع بالای دانشگاهی از بدو انقلاب تا کنون، از امر مهم تحصیل علم روز و رسیدن به مدارج عالی غافل نشده اند و در بین آنها می توان دکترا در رشته های مختلف، کارشناس ارشد، دندانپزشک، پزشک، مهندس، فرهنگی، متخصص فنی و سایر مشاغل را مشاهده نمود که جای بسی افتخار دارد.
در زمینه مذهبی هیئت فرهنگی مذهبی روستاها ی بن زرد که دارای سه مسجد می باشد در ایام خاص تولد و شهادت ائمه (علیها السلام) در طول سال دارای برنامه های ویژه است اما در ماه های محرم و صفر که مختص عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران با وفایشان است، همه مردم روستا علی الخصوص جوانان درقالب هیئت عزاداری در مراسم نوحه خوانی، مرثیه خوانی، دسته های سینه زنی و زنجیر زنی و سایر برنامه ها مشارکت فعال، همگانی و ویژه دارند و بهتر از همه مراسم عزاداری سنتی در روستا است که از جذابیت خاصی برخوردار می باشد. 
روستا های بن زرد دارای چندکانون فعال فرهنگی و هنری وابسته به مساجدروستامی باشد که تمامی این مجموعه های فرهنگی برای رسیدن به یک هدف با عناوین مختلف و به منظور جذب جوانان بیشتر در اداره امورات فرهنگی، هنری و مذهبی روستا مشغول به انجام وظیفه می باشند و وجود آنها حاکی از همت بلند جوانان روستا، فرهنگ مطابق به معیارهای اسلامی و ایرانی و عزم راسخ مردم روستا در تعالی فرهنگشان می باشد. 
در سالهای اخیر نیز با دادن اهمیت بیشتر به شورای اسلامی و دهیاری روستاها و تخصیص منابع بودجه ای مناسب،وضعیت تاحدودی مساعدشده ولی هر دو روستا نیازمند امکانات بیشتری می باشد که در همین جا از تلاش همه افراد دلسوز و زحمت کش برای مردم روستا قدردانی و تشکر می گردد.

منبع: وبلاگ روستای بن زرد (بن زرد علیا-بن زرد سفلی)


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


برچسب‌ها:
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

گــــــــزدون

روســـــتای گــزدون، بخش پاتاوه، شهرســتان دنا، استان کهگیلویه و بویراحــــــمد. بخش پاتاوه علیرغم نیروهای انسانی مستعد و متعهد و داشتن نعمت های خدادادی فراوان همانند آب، منابع طبیعی، منابع زیر زمینی، موقعیت مناســـب مکانی، طبیعت زیبا و بکر و از همه مهمتر قرار گرفتن در پیشانی ورودی به پایتـــخت طبیــــعت ایران، استان کهگیلویه و بویراحمد و ... هنوز دارای محرومیـــــــــــت های فراوانی در بسیاری از زمینه هاست. در دنیای امروزی که به عنوان عصر ارتباطات معرفی شده است کسی از قافله عقب نمی افتد که بتواند اطلاع رســـــانی در تمامی زمینه ها اعم از پیشــــــــرفت یا عقب افتادگی در تمامی حوزه ها را داشتــــــــه باشد. و لذا عزیزان به خصوص جوانان و اهالی قلم دست به کار شوند و هر آنچـــــــه در توان دارند نسبت به معرفی و بازتاب اخبار و پتانسیل های بالقــــــــوه و بالفعل این بخش به ظاهر محروم ولی دارای غنای انسانی بالا اقدام کنند. این وبلاگ آماده دریافت نقطه نظـــــــــرات و پیشنهادات و مطالب شما و انتشار آن با نام خودتان در سایت روستای گزدون را دارد. با تشکر مجدد shahintizbal@yahoo.com
آرشيو مطالب
ارديبهشت 1394
فروردين 1394 اسفند 1393 بهمن 1393 دی 1393 آذر 1393 آبان 1393 مهر 1393 شهريور 1393 مرداد 1393 تير 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آذر 1392 آبان 1392
امکانات وب

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 73
بازدید دیروز : 141
بازدید هفته : 609
بازدید ماه : 6836
بازدید کل : 276004
تعداد مطالب : 143
تعداد نظرات : 185
تعداد آنلاین : 1


آپلود نامحدود عکس و فایل

آپلود عکس